Loading...
Harry Glazenborg2024-04-15T19:39:19+01:00

Harry Glazenborg

Mijn avontuur met de fotografie begon ooit met een eenvoudige Agfa Clack, een ideale camera om de basisprincipes van het fotograferen te leren begrijpen. Ik was mij daar toen niet zo van bewust, maar het feit dat ik goede, vooral scherpe foto’s wilde maken, maakte dat ik er heel precies mee te werk ging. Analoog fotograferen betekent ook dat je langer nadenkt voordat je een foto maakt. Na de Agfa kwam de Praktica, een degelijke no-nonsense spiegelreflexcamera.

Ver na de opkomst van de digitale camera, ging ik overstag en maakte kennis met de vele mogelijkheden die digitale fotografie biedt. Het fotograferen voor de fotojaarboeken en vakantieboeken heeft inmiddels plaatsgemaakt voor het laten zien van foto’s op Instagram, een eigen website en op diverse exposities; alleen en met het Knoalster Foto Collectief. Op deze manier bereik ik meer mensen, maar fotografeer ik ook met een ander doel. Dat betekent dat ik, behalve dat een foto ‘goed’ moet zijn, ook nadenk over wát ik wil laten zien. Zo ontstaat vanzelf een thema dat ik dan in een serie kan uitwerken.

De laatste jaren zoek ik graag de sfeer, de verstilling en de eenzaamheid in landschappen, aan de kust en in/rondom de middeleeuwse Groninger kerken. Wat bovenaan staat is het plezier dat ik beleef aan fotografie: thema’s bedenken en uitwerken, het maken van de foto’s en het deelnemen aan exposities.

Profielfoto door Rudy Blom.

Een greep uit mijn werken

Mijn laatste nieuws

Ga naar de bovenkant