Afgelopen zaterdag vond de feestelijke opening plaats van de nieuwste expositie in de Hesse Bibliotheek te Ter Apel, verzorgd door het Knoalster Foto Collectief. Met als centrale thema ‘De kunst van het weglaten van kleur’, werden bezoekers uitgenodigd om de kracht van zwart-witfotografie te ontdekken.

De openingshandeling, het symbolisch doorknippen van een lintje, werd met trots verricht door wethouder Giny Luth. Tijdens haar toespraak onderstreepte ze de kracht en eenvoud van zwart-witfoto’s, evenals de prachtige samenwerking tussen de fotografen uit de Kanaalstreek en Westerwolde.

Het Knoalster Foto Collectief presenteert vanaf april een boeiende tentoonstelling in de Hesse Bibliotheek. Bezoekers worden uitgenodigd om de diverse facetten van zwart-witfotografie te verkennen, en om de emoties en persoonlijke interpretaties achter de beelden te ervaren. Wat roept een zwart-witfoto op aan herinneringen?

De expositie belicht de creatieve keuzes van de fotografen, waarbij thema’s als onderwerp, compositie, vormen en contrasten centraal staan. Elk beeld vertelt een uniek verhaal, gevormd door de visie van de fotograaf.

Het Knoalster Foto Collectief bestaat uit een diverse groep van tien fotografen uit Stadskanaal en omgeving. Voortgekomen uit een spontaan idee na de succesvolle kunstroute Kunst op Noord, delen zij het gezamenlijke doel om groepsexposities te organiseren in Stadskanaal en daarbuiten. De expositie toont een opvallende variatie aan onderwerpen, die de veelzijdigheid van de fotografen weerspiegelt.

De expositie is te bewonderen tot juli 2024 tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek. Mis deze unieke kans niet om de wereld van zwart-witfotografie te verkennen en te ervaren.

Impressie

Met foto’s van André Dümmer en Sasja Michalski.