Loading...
André Dümmer2024-04-15T19:38:05+01:00

André Dümmer

André Dümmer (1963) is een fotograaf afkomstig uit Ter Apel, gelegen in het zuiden van Westerwolde in de provincie Groningen. Sinds 2013 is hij professioneel fotograaf gericht op natuur- en landschapsfotografie, reportages in binnen- en buitenland en huwelijk. Daarnaast geeft hij fotocursussen, themafotografie wandelingen en smartphone-fotografie voor volwassenen en kinderen.

In februari 2019 studeerde hij af aan de Fotovakschool te Apeldoorn voor verdere verdieping in het vakgebied. In dat zelfde jaar is André CittaSlow supporter geworden in de gemeente Westerwolde. Hij werkzaam voor diverse weekbladen, magazines en bij de lokale online regiokrant van RTV Westerwolde. Regelmatig is zijn werk te zien tijdens expositie zoals museum Klooster Ter Apel en het Groningerlandschap.

André was in de jaren 80 een fanatiek fietser waarbij tochten van Nederland naar Zwitserland geen uitzondering waren. Tijdens deze fietstochten lag zijn interesse in het ontdekken en vastleggen van onbekende streken en het ontmoeten van nieuwe mensen. Hij ontmoette tijdens een fietstocht in Zwitserland in 1986, twee Amerikanen uit Colorado die op dat moment per fiets bezig waren met een wereldreis. Na een jarenlange vriendschap volgde in 2013 een vakantie naar Amerika; een camperreis dwars door de Verenigde Staten met uiteraard een bezoek aan zijn vrienden. Hier deed André veel inspiratie op in het fotovakgebied; niet alleen werd hij beïnvloed door de inspirerende landschappen, maar ook aangezien zijn vrienden professionele fotografen zijn in Colorado en omstreken.

Wat voor de vakantie een leuke hobby was groeide uit tot een echte passie voor het fotograferen van landschappen.

Een greep uit mijn werken

Mijn laatste nieuws

Ga naar de bovenkant